Zoek op kamer wat u zoekt

Matrassen testen / bezichtigen

Matrassen testen / bezichtigen

Onze matrassen zijn op afspraak bij onze leverancier te bezichtigen en te testen ‘Ook na aankoop’

Er wordt telefonisch contact met u opgenomen en op basis daarvan kijken wij welk matras het beste voor u is ‘Soepel of stevig’

Was uw dekbedovertrek voordat u hem gaat gebruiken. Hierdoor neemt deze beter vocht op.

Was uw dekbedovertrekken en kussenslopen binnenste buiten.

Doe niet meer dan 2 eenpersoons dekbedovertrekken in de wasmachine

Doe niet meer dan 1 tweepersoons dekbedovertrek in de wasmachine

Wij werken met meerdere leveranciers, Hierdoor kan het soms voorkomen dat uw bestelling in twee delen naar u toegezonden wordt!

Het kan voorkomen dat je dekbedovertrek witte strepen vertoont na het wassen.

Dit is zogeheten ‘witslijtage’. Stof heeft een minder goede kleurechtheid in natte toestand, en door het schuren
van de stof langs de wastrommel komt er kleurstof vrij. Dit gebeurt vooral op die plekken waar de stof zich in
een vouw bevindt. Dit wegslijten van de kleurstof zien we als witte strepen. Het wordt vaak nog versterkt wanneer
je een wasmiddel gebruikt waar bleekmiddel in zit. 
We raden je dan ook aan om een vloeibaar wasmiddel voor de gekleurde was te gebruiken en erop te letten dat
hier geen bleekmiddel in zit. 
Ook het feit dat er steeds minder water wordt gebruikt in wasmachines ( in verband met energiebesparing )draagt
bij tot het ontstaan van witslijtage. Het wassen op een wolprogramma ( deze gebruikt meer water ) kan witslijtage
voorkomen.

Hoe moet ik mijn beddengoed wassen?

Veel mensen kopen tegenwoordig hun beddengoed online. In veel gevallen kost dit je minder tijd en geld dan wanneer je je beddengoed in een fysieke winkel koopt. Een nadeel is wel dat je geen persoonlijk advies meekrijgt van de verkoper hoe je je beddengoed moet wassen. Afhankelijk van welke stof de kleding is gemaakt, bestaan er verschillende wasinstructies om je beddengoed goed schoon te krijgen zonder verkleuring of vermindering van kwaliteit.

Hieronder vind je een overzicht voor het wassen van katoen, lycra, satijn, polyester, spijkerstof, (kunst)leer, acryl en wol. Onderaan geven we nog een aantal tips hoe je vlekken kunt verwijderen tijdens het beddengoed wassen

Katoen wassen

Katoenen beddengoed is makkelijk wasbaar. Het beste was je katoenen kleren op 40 graden. Gaat het om fijnkatoenen beddengoed of beddengoed met opdruk, dan kan het beter op 30 graden en met een fijnwasmiddel worden gewassen. Let erop dat je nieuwe gekleurde katoenen beddengoed apart wast, want het kan afgeven bij de eerste keren wassen. 
 

Lycra wassen

Voor een goed resultaat kan je beddengoed van Lycra het beste met de hand wassen. Voeg een kleine hoeveelheid fijnwasmiddel toe aan de was. Gebruik geen wasverzachter! Je kan echter ook het handwasprogramma op je wasmachine gebruiken. Was Lycra voor het beste resultaat binnenstebuiten op 30 graden. 
 

Satijn wassen

Je wast satijnen beddengoed met de hand, of met het handwasprogramma op je wasmachine. Was satijnen beddengoed zo koud mogelijk. De temperatuur mag in ieder geval niet hoger liggen dan 40 graden. Gebruik bij voorkeur een vloeibaar wasmiddel. Als je een satijnen dekbedovertrek wast, kies dan voor een kreukherstellend wasprogramma

Polyester wassen

Polyester beddengoed kunnen je wassen op 40 graden. Om kreukvorming te voorkomen is het verstandig de beddengoed direct na het wassen uit de machine te halen en op te hangen. Het is raadzaam polyester beddengoed binnenstebuiten te wassen want zo voorkom je dat de beddengoed gaat pillen (stofbolletjes). 

Wol wassen

Wollen kleding is niet altijd even makkelijk te wassen. Sommige wollen beddengoed kan in de wasmachine op maximaal 30 graden, maar andere beddengoed vergen echt handwas. Kijk goed op de wasinstructie van het product om te zien wat van toepassing is. Gebruik bij voorkeur een vloeibaar wolwasmiddel voor het beste resultaat. 
kleding wassen

Vlekken in het algemeen

Als er vlekken zitten op je beddengoed , is het raadzaam deze eerst voorzichtig te deppen met warm water. Gebruik eventueel een speciaal vlekkenmiddel. Om vlekken goed uit beddengoed te krijgen, kan je een voorwasprogramma gebruiken. Op deze manier laten hardnekkige vlekken beter los.

In de loop der tijd zullen we hier meerdere tips geven voor specifieke vlekken per beddengoed . 

Duur van het wasprogramma

Een gemiddeld wasprogramma duurt zo’n 1,5 tot 2 uur. beddengoed die op lagere temperatuur moet worden gewassen, zoals beddengoed gemaakt van wol, acryl en spijkerstof, kan je op de meeste moderne wasmachines wassen met een eco-programma. De machine doet dan langer over de was, maar het biedt uitkomst als er hardnekkige vlekken in je beddengoed zitten. 

Bron: https://www.styleitaly.nl/blogs/blog/kleding-wassen-een-wasinstructie-voor-elke-kleding/

Onze andere webshops

0

Spin win!

  • 1 spin per gebruiker
  • Niet valsspelen
Spin!
Nooit
Herinner me later
Nee bedankt