Zoek op kamer wat u zoekt

Medische Matrassen

Het MediQ matras: getest, gecertificeerd en gepatenteerd

Welke schadelijke stoffen zijn getest op de MediQ matrassen

Formaldehyde

Deze stof kan bij verkeerd gebruik allergieën, prikkelingen op de huid, in luchtwegen en ogen veroorzaken.

Antwoord: Deze stoffen liggen bij de MediQ matrassen ver onder het limiet.

TVOC en TSVOC waarden

Total Volatile Organic Compounds en Total Semi Volatile Organic Compounds zijn de vluchtige en lichtvluchtige componenten die de typische schuimgeur veroorzaken.

Antwoord: Deze stoffen liggen bij de MediQ matrassen tot wel 93% – 99% onder het limiet.

CMR stoffen

Dit zijn Carzinogene, Mutagene, Reproductietoxische stoffen die kanker kunnen veroorzaken, erfelijke eigenschappen kunnen veranderen en het kan leiden tot vermindering van vruchtbaarheid bij mannen en vrouwen.

Antwoord: Deze stoffen komen bij de MediQ matrassen niet voor.

R Waarde

Dit is een waarde die formeel wordt berekend en de laagste belangrijkste concentratie NIK weergeeft. Hoe kleiner de R Waarde, hoe kleiner het aantal schadelijke componenten er in het schuim zitten.

Antwoord: Bij de MediQ matrassen ligt dit geheel 50% onder de limiet.

MediQ matras: een uniek medisch matras

De leverancier van dekbeddengoed.nl ‘Bremafa’ is mede ontwikkelaar van het MediQ matras, een uniek medisch matras. Samen met de gerenommeerde Duitse fabrikant van medische producten en matrassen Breckle. Onze matrassen zijn getest door het instituut voor voedselveiligheid en consumentenbescherming van de deelstaat Thüringen.

  • Onze medische producten worden met veel zorg samengesteld met betrekking tot de keuze van de materialen en de fabricage.
  • Onze medische matrassen worden op regelmatige basis getest en aan de hand hiervan geoptimaliseerd. Wij streven steeds naar betere ergonomische en orthopedische lig-eigenschappen.

Waarom kiezen voor een MediQ matras?

Dit matras is geheel getest door het Duitse instituut, Thuringer keuringsdienst van waren, (zie certificaat) en mag daardoor ook als enige een medisch matras genoemd worden. Alle gebruikte materialen in deze matras zijn volledig getest en gecontroleerd.
Alle schuimsoorten zijn compleet milieuvriendelijk geschuimd. Er wordt geschuimd met plantaardige oliën. Dit houdt in dat er CFK- en CO2-vrij geschuimd is. De emissie waarde van het schuim is vrijwel CO2 neutraal. Al het gebruikte schuim in dit matras alsmede de hoes zijn biologisch afbreekbaar.

Onze andere webshops

0

Spin win!

  • 1 spin per gebruiker
  • Niet valsspelen
Spin!
Nooit
Herinner me later
Nee bedankt